2 mei 2012 – Wasserwerke en Hercules te Kassel

Vandaag is het weer een zonovergoten dag. Het is ongeveer 25 graden. Via een prachtige route door het Sauerland zijn we vandaag onderweg naar de Wasserwerke vlak buiten Kassel. Vanaf Schwalefeld ongeveer 68 kilometer rijden. Na ruim een uur komen we aan het begin van de middag aan bij de Wasserwerke. Vanuit het hoogste punt kijken uit over de stad Kassel.

Kassel vanaf de waterwerken

De bouw van deze waterwerken net als de piramide met het Hercules standbeeld zijn begin 1700 begonnen. Het Hercules standbeeld is 8,25 meter hoog en en de totale hoogte van de pyramide is zo’n 38 meter. Om exact 14:30 uur begint de fontein te spuiten en vindt het water vervolgens zijn weg naar beneden. Aan weerszijden van de fontein staan 2 centaurs die het stromende water begeleiden met trompetgeschal. Het is ondertussen druk geworden en de vele toeschouwers zien het water naar beneden stromen. Via 524 treden sta je aan de onderkant van het waterwerk.

De waterwerken ‘in actie’

Helemaal bovenaan de Hercules

Het bouwwerk oogt niet onderhouden en dit wordt ondersteund doordat we op meerdere plekken aan de zijkant van de waterwerken water zien wegsijpelen. Onderaan het waterwerk gaan we naar rechts het bos in om het volgende waterwerk te bekijken. Om klokslag 15:05 begint ook hier het water te stromen en zien we een prachtige waterval ontstaan.

Nog een waterval

Hierna gaan we weer terug naar het hoogste punt van de waterwerken waar we als afsluiting nog een lekker ijsje nemen. Hierna rijden we terug naar Schwalefeld waar we nog net op tijd binnen zijn voordat een enorme onweersbui een einde maakt aan het mooie weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: